Bålsted med Pigsten

IMG_0360

Det store påskeferie-projekt i år var et bålsted. Inspiration har jeg fundet på nettet. Situationen med anlægsgartner der er ved at lægge fliser i indkørsel blev udnyttet til at få leveret materiale til projektet.

Dag 1 gik med at få tegnet cirklen op, gravet græs og jord af. Pigsten og stenmel blev leveret, så imorgen må arbejdet forsætte.

Dag 2 startede med at rette jorden til. Lægge et lag stenmel, lige netop nok til at vores gamle herregårdssten kunne sættes i kanten rundt. Nåede at belægge den første lille del med pigstenen før dagens arbejde måtte slutte.

img_0074.jpg

Dag 3 gik jeg pigsten-amok, efter en del timers arbejde med hjælp fra mand og børn er bålstedet færdigt. Er faktisk helt tilfreds med resultatet og glæder mig til at indvie det.

IMG_1121

I skal heller ikke snydes for lidt stemningsbilleder fra en hyggelig bålmiddag.

img_2816

 

11 thoughts on “Bålsted med Pigsten

 1. Hvor meget stenmel og pigerne skal der bruges og hvor stort er jeres bålsted – har gravet mit ud og skal til at bestille pigsten og steneml

  Mvh
  Nicolai

  1. Hej Nicolai. Undskyld jeg ikke har svaret dig, har været inaktiv i lidt for lang tid. Tænker du nok allerede er færdig med dit bålsted og jeg håber det er gået godt. Selv fik jeg to bigbags med pigsten og en med stenmel. Det var alt for meget til mit bålsted med en diameter på 3 m, så jeg har stadig rester liggende selvom jeg har gået og lavede lidt andre små projekter med det. Mener jeg brugte en lille smule mere end en sæk pigesten og omkring en halv sæk stenmel.
   vh Jane

  1. Tak 😉 Gravede ca. cirklen 20 cm dyb. Pigstene købte jeg af anlægsgartneren der på samme tidspunkt anlagte vores indkørsel. Det var at egentlig slet ikke meningen jeg skulle lave bålstedet den påske, men anlægsgartneren havde stenene liggende og kunne sætte dem af hos os dagen efter jeg i nysgerrighed havde spurgt om sten til sådan et projekt. Ja også var det jo bare at gå igang.
   Vh Jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *