Køkkenhave og drivhus

Vores have er meget aflang. Bagerst i haven længst væk fra huset har vi placeret vores skurvogn og anlagt bålsted samt hønsehus/gård, som i kan læse om i nogle af de andre blogindlæg. Cirka midt i haven har vi forsøgt at anlægge køkkenhave. Til at begynde med gravede jeg to kvadratiske felter i græsset på 5,5 x 5,5 m. Det så godt ud de første par måneder, mens så begyndte græsset at gro ind i bedene.

Forrige år besluttede jeg mig så for at forsøge mig med at lægge en kant rundt om et af bedene af en masse aflagte herregårdssten. Men det stoppede ikke med det, for med lidt inspiration fra franske potage haver, prøvede jeg at opdele bedet med en lille gangsti, så der blev 5 mindre bede i det store bed. Sidste år blev jeg færdig med begge bede.

De to potage køkkenbedes tilblivelse

I år er der kommet endnu to kvadratiske felter til køkkenhaven. Det ene med drivhus og det anden med højbede. Er faktisk blevet ret glad for indretningen med de 4 havefelter og nyder nu at kunne forspire grønt i både det store og lille drivhus.

Arbejdsprocessen med tilblivelse af drivhuset.
Højbede omkredset af bed med vilde blomster til glæde for havens insekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *